2015-12-27
朋友生日又想暖粒粒咁过呢个冬天,结果就揾咗间餐厅一齐打边炉庆祝。入到去,麻雀虽少但食物真系非常之好味道!而且见到墙上贴咗好多明星自拍照,我估应该几出名。其实餐牌,有好几个套餐可以选择,之后就可以半自助形式出去拎台式丸、蔬菜、面类、酱油饮品等等。而同朋友最终叫咗个2人龙虾餐。前菜 - 三文鱼子海胆带子盛:选料新鲜,而海胆真系有好浓海胆味,夹埋一齐食真系好正。台式丸:其实自助吧果到有好多香港少见嘅丸类,同完负责人吹水先知原来佢哋系台湾专程入货,当中有不少丸类都超级正,例如:樱花虾饼、麻吉烧都非常爽口弹牙,唔试唔得。估唔到除咗佢嘅丸类好味之外,海鲜都几特出。配合番茄汤底刚好能带出龙虾的鲜甜味,龙虾好味唔多讲,原来佢个壳都好有用,负责人话食完可以放落锅一齐煮,令汤底可以更加鲜。而肉类就拣咗日本黑豚梅花肉同牛肩胛肉,梅花肉够嫩有浓嘅黑豚味。而牛肩胛肉脂肪比例较少,个人会比较钟意黑豚梅花肉。食呢餐真系非常满意,不论食材定系汤底都好正,而个人建议食海鲜可以拣用蕃茄涉底,因为可以令鲜味更特出,而最后仲有Haagan Dazs雪糕食。
入到去,麻雀虽少但食物真系非常之好味道!而且见到墙上贴咗好多明星自拍照,我估应该几出名。 其实餐牌,有好几个套餐可以选择,之后就可以半自助形式出去拎台式丸、蔬菜、面类、酱油饮品等等。而同朋友最终叫咗个2人龙虾餐。 前菜 - 三文鱼子海胆带子盛:选料新鲜,而海胆真系有好浓海胆味,夹埋一齐食真系好正。 台式丸:其实自助吧果到有好多香港少见嘅丸类,同完负责人吹水先知原来佢哋系台湾专程入货,当中有不少丸类都超级正,例如:樱花虾饼、麻吉烧都非常爽口弹牙,唔试唔得。 估唔到除咗佢嘅丸类好味之外,海鲜都几特出。配合番茄汤底刚好能带出龙虾的鲜甜味,龙虾好味唔多讲,原来佢个壳都好有用,负责人话食完可以放落锅一齐煮,令汤底可以更加鲜。 而肉类就拣咗日本黑豚梅花肉同牛肩胛肉,梅花肉够嫩有浓嘅黑豚味。而牛肩胛肉脂肪比例较少,个人会比较钟意黑豚梅花肉。 食呢餐真系非常满意,不论食材定系汤底都好正,而个人建议食海鲜可以拣用蕃茄涉底,因为可以令鲜味更特出,而最后仲有Haagan Dazs雪糕食。