2018-02-16 699 浏览
天气咁冻❄ 其实除左打边炉之外 🍲 最好就系食中菜🀄 因为中菜系热嘢为主 可以暖身 所以今日中午 拣左上海婆婆336食🍽我地一行六人👫 叫左三个小菜套餐同两个面点套餐Share黎食🍴 分别叫左 干贝赛磅蟹🦀 川辣口水鸡🐔开心果露笋炒牛肉粒🐮 腿茸奶汤津白🌿 酸辣汤拉面🍜 蒜香鸡肉汤拉面🍜 小菜套餐附送白饭及酸辣汤 🍚面点套餐熟附送小食🍥 小食个到我地拣左两笼 336小笼包🍞 同 加左两客鸡丝粉皮🍖干贝赛磅蟹🦀赛磅蟹系上海菜黎系池名👍🏻 呢到个赛磅蟹特别之处系放左小小冬菇落去煮🍄 食落除左有好香既蛋白同蟹味之外 仲多左份冬菇既香味停留系口腔👍🏻 不过可惜既系蟹既份量俾蛋白小🙊川辣口水鸡🐔辣度岩岩好 而且鸡既份量都足料 ✔唔会话太多骨好小肉咁 开心果露笋炒牛肉粒🐮露笋食落口''shape shape''声 牛肉粒用开心果去吊下味🐗令到个牛肉粒个味道好清新 同埋炒得都好入味👅腿茸奶汤津白🌿鲜甜既津白食落口再带阵咸咸地既金华火腿令到津白食落口好有层次⏫而且饮埋浓郁既菜汤真系 一个享受😛酸辣汤拉面🍲酸度同辣度个比重都拎得岩岩好🏋🏻食落口唔会话太酸或太辣 而且食完会系个胃到慢慢辣返上去 仲好暖身🔥

干贝赛磅蟹🦀

鲜甜既津白食落口再带阵咸咸地既金华火腿
令到津白食落口好有层次⏫而且饮埋浓郁既菜汤真系 一个享受😛

酸辣汤拉面🍲

蒜香鸡肉汤拉面🍲
最令人喜出望外系个鸡肉走哂骨 味道都唔会话太咸🙅🏻 食落口都有阵阵既蒜香涌上个鼻到 个完全系好岩懒人快食之选👍🏻
鸡丝粉皮
2018-02-06