2019-10-22 57 浏览
今次带妈妈去食鸡煲,系因为贪在呢间有得食又有得打边炉呀!仲要任食!因为我地人少少,就叫左小小鸡,再加BB辣(唔太食得好辣!)半只鸡都好足料,唔系食几旧就无晒。鸡煲配料都几足料,起马有大大粒姜(未见过有餐厅用咁大粒)同洋葱(我至爱!)。鸡肉好有肉地,而且系大大粒,口感还好,而酱汁底好正,咸咸地又有少少辣,系引起胃口既!食左差唔多半个钟,就食完个鸡煲,就请店员加汤水变成打边炉因为食到饱饱地,就出去自助Bar 叫左啲时令蔬菜,妈妈话蔬菜好新鲜,口感鲜爽,脆甜!最夸张就系佢地既鱼皮呀,炸到大大块!非常脆口,表面布满胡椒,吃下不觉腥味,但有少许咸!另外,安格斯牛肉就好香牛肉味,雪花纹见到都想即食,不过脂肪比例就较高,所以入口即溶!

因为我地人少少,就叫左小小鸡,再加BB辣(唔太食得好辣!)

食左差唔多半个钟,就食完个鸡煲,就请店员加汤水变成打边炉