2025-01-11
店名: 川烧 串烧·酒埸地址: 湾仔骆克道399号地舖地铁铜锣湾站C出口,步行约5分钟环境: 4.5/5价钱: 4.5/5味道: 4.5/5一入去感觉好似居酒屋,环境舒适,店铺依家仲做紧全场啤酒/威士忌梳打买一送一🍻,大大一杯Chill爆无现时!系打工仔收工后围炉之选!😎台湾麻辣鸭血豚肉锅(转配刀削面)❤️❤️❤️❤️❤️$128麻辣锅汤底比较浓郁,滚一阵之后辣椒嘅麻辣香气&味道亦更加出😙锅内附有豚肉、娃娃菜、豆腐、鸭血、灵芝菇等,转著刀削面比较烟靭,配搭台式麻辣锅特别惹味!😉人气日本寿喜烧锅 (配乌冬)❤️❤️❤️❤️❤️$128寿喜烧汤底香甜,配菜亦非常丰富,有娃娃菜、金菇、豆人、牛肉等,牛肉肉质厚实,仲有只新鲜生鸡蛋配搭,裹上满满的蛋液,滑嫩而有口感。加埋乌冬组合一流!😎安格斯牛肉(100g) ❤️❤️❤️❤️❤️$68安格斯牛肉肉感较重,比较厚实,牛肉味道香浓,配边个汤都啱食😆牛胸油(100g) ❤️❤️❤️❤️❤️$68牛胸爽渌一阵好快就食得,入口爽脆,食落带点韧劲,充满牛油香味😻沙白蚬❤️❤️❤️❤️❤️$48一盘大概有10几粒,全部都系大大粒嘅卜卜蚬,好饱满好鲜甜,相比之下更加推荐落去台式麻辣汤𠮶度😍蔬菜拼盘❤️❤️❤️❤️❤️$
地址: 湾仔骆克道399号地舖
安格斯牛肉(100g) ❤️❤️❤️❤️❤️
牛胸油(100g) ❤️❤️❤️❤️❤️
沙白蚬❤️❤️❤️❤️❤️
蔬菜拼盘❤️❤️❤️❤️❤️
蔬菜拼盘有娃娃菜、金菇、冬菇,份量好足,而且好新鲜,边炉加𩠌🤩
炙烧谷饲一口牛❤️❤️❤️❤️❤️
牛柳粒唔会烧得过熟,口感软嫩多汁,面头淋上串烧汁,粒粒牛柳粒都索晒烧汁香味,十分惹味😋
香蒜葱油薄切牛脷❤️❤️❤️❤️❤️
每块薄片牛舌都柔嫩有弹性,又有嚼劲但唔会好韧🥰呢个好考刀工之余亦都好考烧嘅时间,配埋葱蒜中和返牛是独特嘅油脂感🤓
川香肉碎烧茄子❤️❤️❤️❤️❤️
烧茄子🍆嘅造型好精致,店舖好贴身咁样将啲茄肉同个皮分开😛面头放咗啲特制蒜蓉酱汁,唔会好油,而且可以调味,味道啱啱好🤤
黑松露芝士牛油焗杂菇❤️❤️❤️❤️❤️
有金菇、等,面头踏上一层厚厚嘅香浓芝士,啱啱出炉嘅时候夹起形成拉丝,真系流晒口水🤪
烧猪颈肉❤️❤️❤️❤️❤️
猪颈肉质感较重而又好有韧性,鲜嫩带脆,唔会好肥好油,口感good🥰
蜂蜜烧菠萝❤️❤️❤️❤️
烧完之后嘅菠萝清甜多汁,天然嘅过甜更加突出🤤
青柠柚子苏打❤️❤️❤️❤️❤️
店员毫不吝惜咁俾左一大杯,味道清新酸甜,感觉好fresh🌱