2021-12-05
天气冻 BBQ 瘾发作 所以今日就嚟烧嘢食止下瘾🤤🤤我哋拣咗位于大尾督既巴希雅海湾重庆烧烤(大埔)🏖呢到既交通极方便🚏可以搭巴士或者小巴嚟 而且落车只要行1分钟就到☺️佢啲食物都包罗万有😆第一样试嘅就系羊架,羊加通常烧完会有一阵羊膻味🍖呢度冇之余 肉质仲好鲜嫩 非常好食😋想试下食羊又惊膻嘅朋友仔不妨一试另外佢有个特别既串烧🍢就系好少见到既腐皮串 冇谂过拎佢嚟烧野食又格外好食☺️口感几特别🤤🤤🍖肉类方面金沙骨调味惹味🔥🤤可以同朋友share一旧试下😛猪扒多汁嫩滑🥩无坊间咬完一啖要撩几次牙嘅感觉😂鸡扒有用沙嗲腌制调味够肉质又juicy☺️☺️鸡中翼大大只好抵食😋几惊喜重庆烧烤有鸡全翼食,够哂大只肉又厚身而且juicy,赢过哂咁多间便利店,食完劲满足🤤🤤🤤,3款鸡建议大家拣鸡全翼,留qouta试更多d其他嘢!!至于肉类串烧方面🍢牛串烧有牛味细细旧,每人几串都唔惊食多左😋建议食牛嘅qouta留哂俾牛串烧 !!鸡肾鸡软骨串就中规中矩😃烧个阵要注意火喉避免烧太干。食埋其他串烧觉得龙虾芝士丸几特别,系长条形状,食个阵小心辣嘴🤭🤭🤭 香肠我地学隔离枱开肠落辣粉几好味有惊喜!😋到最后菜类都系串烧形式咁上🍢洋葱呈
佢啲食物都包罗万有😆
到最后菜类都系串烧形式咁上🍢洋葱呈现波棒糖形状🍭烧到糖色时超靓而且有蔬菜独有嘅juicy,绝对要encore ~! 呢度茄子压场感十足系原条上嘅🍆大家可以一展串烧师傅嘅天份😂😂 粟米就斩件上,清甜爽脆,都系要encore之作😋其他蔬菜类就不过不失,胜在够新鲜~最后最特别嘅系烧香蕉🍌喺香港好少见烧烤场有得食 感觉好特别之余 味道都唔错 配埋朱古力酱同焦糖酱 非常好食😋
🔥P.S.佢个炉劲烧得,食左4粒钟无换过碳都系烧得好庆~