印像中香港气温低过十度一年唔系有好多日~ 寒流袭港之下, 今日有幸找到新开面店品尝养生汤底。面馆装潢简约自然。一系列嘅养生汤底面线/米粉 , 也有蕃茄汤底, 喇沙汤底系列。药膳墨鱼春卷养生汤米线$62药膳汤底热辣辣, 味道好浓郁, 夹杂唔算太重嘅药材味, 红枣甜味较突出, 非常暖胃!💖😋米线也是够滑够烟韧。 墨鱼春卷质感弹牙结实而且份量好足!药膳农场鸡+麻油养生汤米线$64这款米线令我想起台湾嘅麻油鸡😍麻油嘅香味非常强烈, 汤底同样非常重味, 兼且多了一份麻油香和鸡汤清甜。 鸡件肉质嫩滑, 也放满许多云耳红枣, 丰富美味~冻奶茶绝对有茶餐厅嘅级数,茶味香浓, 跟米线+$3。 原味豆浆跟米线 +$7 药膳上汤自家制水饺5只$36水饺馅料也是非常浓味, 配衬浓郁汤底不相伯仲,建议水饺嘅肉馅调味可以轻手啲~吃过药膳汤底米线感觉暖笠笠, 够晒滋补养生!

面馆装潢简约自然。

药膳墨鱼春卷养生汤米线$62
米线也是够滑够烟韧。 墨鱼春卷质感弹牙结实而且份量好足!

药膳农场鸡+麻油养生汤米线$64
这款米线令我想起台湾嘅麻油鸡😍

药膳上汤自家制水饺5只$36

吃过药膳汤底米线感觉暖笠笠, 够晒滋补养生!