2018-02-04
2048 浏览
冬天打边炉是常识吧 但系呢种用芝士嚟打边炉嘅芝士火锅我就未食过 其实系香港都兴咗好几年 但系一直冇芝士爱好者同我一齐去食 今日终于可以有啦 呢个芝士火锅系观塘嘅商业大厦 七点钟嚟到冇乜人 非繁忙时间 坐得好舒服 呢间cafe嘅设计用咗好多木 感觉好文青 叫咗个芝士火锅套餐 佢会有一盘芝士酱下面用个火炉仔热住 不过食落都好似微暖 唔系太热 我哋仲加咗38蚊加黑松露酱添 本身仲有鲜虾 法包粒 鸡肉 车厘茄 珍珠笋 薯条同西兰花 我哋仲加钱加咗火腿粒 喺呢度嘅推荐食物 佢用个精致嘅叉仔将食材差住然后点落芝士火锅酱入面帮佢冲凉 返上嚟有拉丝嘅效果 就可以放落口 芝士味唔系好浓但系同时食到食材嘅鲜味 个人推介系鸡肉鸡肉嫩滑而且好入味 配埋芝士一流 仲有车厘茄 估唔到配芝士都咁夹 本身已经好清甜微酸再加埋芝士好正 跟餐仲有一个意粉 我哋就拣咗墨汁帆立贝配扁意粉 墨汁超浓厚 食到成个嘴都乌卒卒好好笑 帆立贝好厚身大只 而且煎到外脆内软 仲有好juicy嘅感觉 食到停唔到口 加钱仲可以转特饮 我哋就饮咗盆栽朱古力同埋龙猫薄荷朱古力 龙猫造型超卡哇伊 少女心爆发 饮落有淡淡嘅薄荷味冬天饮啱晒 而盆栽朱古
而盆栽朱古力上面就加咗oreo碎 饮落好有口感
埋单500蚊多少少 试到特色嘅芝士火锅同埋靓靓嘅龙猫饮品 不过食一次就够了 芝士火锅唔太适合我