其实一开始嚟食系因为日本朋友介绍话呢度有好味道地道日本嘢食,嚟到果然有惊喜。而呢度最俘虏到我嘅心嘅系呢个福冈名物 ~牛肠锅一锅包含咗牛肠、明太子、韮菜、芽菜同埋卷心菜等材料,放入酱油 /味噌/盐味汤底煲煮嘅冬日美食,重口味🦖拣咗味噌汤底(冬天感觉更加温暖㗎)肥肥嫩嫩嘅牛肠一啲腥味都无,食落系唔会靭同埋 Q 弹🦘🦘🦘有嚼劲嘅口感,每一件都油脂丰富而且索满味噌嘅浓厚香气,味道劲鲜美,好邪恶但真系好食,一流~而蔬菜吸收咗味噌汤底同埋牛肠嘅味道变得超甘甜,连平时唔钟意食菜嘅人都可以清晒~咁作为一间串カツ専门店,嚟到都紧系要食下各种唔同嘅串串啦~ 当中比较特别嘅系日本鸡蛋🍳猪肉卷~ 炸完个鸡蛋都仲keep 到流心,加埋猪肉片同埋金黄香脆嘅面衣,记得要点埋灵魂沾酱,口感味道复杂丰富。紫苏鸡柳串坊间好少见呢个组合。鸡肉滑嫩,而个紫苏叶香气劲出,好解腻。另外特选牛,生蚝猪肉卷同埋炸芝士都好值得一试~(特别一提系呢度啲酒款都几丰富 🤤 配合炸串啱啱好)

2024-02-16
  • 日本鸡蛋猪肉卷