4天前
最近正值松叶蟹当造季节,听讲「丼丼屋」有新推出松叶蟹系列,正系品尝松叶蟹嘅最佳时机。尤其系佢哋今次主打嘅「松叶蟹丼」同「松叶蟹土锅饭」,只系$98起,仲有多款松叶蟹单品同新推出既「松叶蟹吉列玉子」同「灸烧焦糖芝士蛋糕」,作为蟹控点可以可以错过呢,特别一提,凡惠顾松叶蟹丼、松叶蟹土锅饭或任何海鲜丼,都可以加配松叶蟹钳、蟹脚肉同蟹肉,食得开心又满足!松叶蟹丼定食$112呢个松叶蟹丼定食,真系好满足!丼饭铺满左蟹钳、蟹肉、蟹脚同蟹膏,份量十足,食落蟹肉鲜甜嫩滑,蟹钳同蟹脚既肉质紧致细腻,蟹膏更系香浓甘甜,咬一啖就知道松叶蟹真系唔简单。升级至定食只需要$15,仲可以享用前菜、寒天、面豉汤同饮品,我就拣咗果茶,清新又解腻,整体就系超值又满足啦~牛肉寿喜烧亲子丼$108(加$15 升级定食)呢碗牛肉寿喜烧亲子丼都系一大亮点!牛肉嫩滑,又唔会过甜,仲带有寿喜烧独有嘅香气。中间加入嘅日本生鸡蛋,蛋黄一舀开就流心,同米饭混合后,仲有种浓郁嘅蛋香,滑嫩得嚟又唔会腻口。同样加$15就可以升级至定食,可以享用埋前菜、面豉汤同寒天,令成个Set变得更加丰富松叶蟹吉列玉子 $26呢款最新推出嘅松叶蟹吉列玉子真系好
松叶蟹丼定食$112
牛肉寿喜烧亲子丼$108(加$15 升级定食)
松叶蟹吉列玉子 $26
呢款最新推出嘅松叶蟹吉列玉子真系好特别!吉列玉子炸得金黄酥脆,表面铺满大量松叶蟹肉,再加上香葱同酱汁,啖啖都系松叶蟹既鲜甜同玉子既滑嫩,外层酥脆嘅口感,真系令人一试难忘。呢款新款小食确系值得一试,配搭新颖又惊喜
北海道浓厚芝士薯饼 $12
呢款北海道浓厚芝士薯饼,都好有惊喜,外层炸得香脆,中间系软腍嘅薯饼,流心芝士够浓郁,食落口感好丰富,一啖咬落去即刻感受到芝士同薯仔嘅完美结合,简直系好食到仲想encore多次