2018-02-02 1531 浏览
Espuma每逢节日都会有新搞作,今个冬天佢地就推出左个Cotton Candy Fondue,今日终于得闲带妈咪去食。呢个tea set可以拣伯爵茶汤底或者紫米露,妈咪钟意食紫米露,所以我地就拣左紫米露。<蜜桃柚子茉莉茶>妈咪叫左呢个蜜桃柚子茉莉茶,酸酸地,等佢热啲既时候好饮啲。同埋食完个tea set饮就好舒服,无咁腻。<招牌水果茶>平时饮开冻既水果茶,估唔到热既都几好饮,唔算太甜,而且好有果香。<牛油松饼配忌廉及果酱>首先黎左个松饼先,个松饼好重牛油味,未必个个接受到。不过我就几锤钟意食,胜在够香够松!加埋忌廉仲好味。<Cotton Candy Fondue (二人份),$248>呢个tea set卖相绝对一流,绝对系打卡必备,我地都影左好多靓相!个set有四款咸点有五款甜点,两个人食绝对都够哂饱。<紫米露汤底>紫米露汤底好值得赞,连本身唔食紫米露既我都觉得几好味,味道唔会太浓太淡,就咁食都好好味!<炸鸡格仔饼>炸鸡香脆,不过冻左,如果热辣辣就好味!格仔饼比想像中淡味,不过点紫米露食几

蜜桃柚子茉莉茶

紫米露
<紫米露汤底>

炸鸡格仔饼
<炸鸡格仔饼>
炸鸡香脆,不过冻左,如果热辣辣就好味!
格仔饼比想像中淡味,不过点紫米露食几好味!

八爪鱼鲜芒莎莎
<八爪鱼鲜芒莎莎>
冷盘既鲜芒莎莎,八爪鱼粒、芒果粒配蕃茄粒,食落好开胃。

迷你炸鱼薯条筒
<迷你炸鱼薯条筒>
炸鱼同薯条都好脆同埋都仲系热既,唔算太油腻好味!
下面个迷你雪糕筒都比想像中好,都好脆。

忌廉粟米肉碎脆卷
<忌廉粟米肉碎脆卷>
呢个脆卷令我有惊喜,忌廉粟米肉碎既份量岩岩好,唔会太腻。

香脆窝夫
<香脆窝夫>
个窝夫系最好味之一,好香脆,点埋紫米露食又系另一个感觉。

自家制蓝白云棉花糖
<自家制蓝白云棉花糖>
棉花糖个卖相好靓,食落都可以,不过就太甜。点左紫米露反而食落仲无咁甜!

马卡龙波板糖
<马卡龙波板糖>
绿色既系开心果味,好好食,都唔算太甜。
黄色系柠檬定柚子味,食唔出,不过开心果好食好多!

三色粉圆 (香芋、甜薯、紫薯)
<三色粉圆 (香芋、甜薯、紫薯)>
本身好期待呢个粉圆,不过食落就有啲失望。以为会系烟烟韧韧,但一咬就系食粉团咁。

棉花糖
<棉花糖>
已经好耐无食过呢个棉花糖,绝对有返童年既回忆!初初谂住会好甜,不过食落唔算太甜,我食左大半个。

鲜杂果
<鲜杂果>
当食完咁多甜点之后,食返啲新鲜生果,即刻无咁腻。
2018-01-29
蜜桃柚子茉莉茶