冬瓜干贝螺头鲜鸡锅,好鲜甜今日星期五突然想打便炉,就去左喜喜鸡煲。门口无左个帐篷差啲唔认得。离远认得位亚姐先知系同一间。星期五特别汤底「冬瓜干贝螺头鲜鸡锅」好鲜甜,一黎我就饮返碗先。锅内除左有大大片螺头仲有瑶柱、干贝。份外鲜。我地叫左沙姜鸡脚小食,次次黎都食,好入味。「炸响铃」之前食过几好食,但今次炸得耐得制,有啲硬。「皇帝菜」唔够嫩「三色丸」呢个好食,新鲜自己打既弹牙质感。特别系虾丸。鲜味满分。「黑椒牛丸」一般般「墨鱼丸」大大粒又弹牙,呢碟正。「美国肥牛」几款肥牛之前都试过,今次试呢款都唔错,不过就唔系块块都咁嫩,但九成都ok。「杂菇篮」鲜冬菇ok,但份量少「自制韮菜饺」咸到不得了蒜蓉一碟要$8呢间餐厅你话佢好好又唔系,好差又唔系。野食质素唔系碟碟都好食,但大致都ok。环境就差啲,台下好多箱,但都可能因为无左帐篷未有位置暂时放置。职员都是街坊feel,黎惯都同佢好熟。但如果质素唔保持水准,呢一餐两个人700几就会贵左d了。
冬瓜干贝螺头鲜鸡锅,好鲜甜

我地叫左沙姜鸡脚小食,次次黎都食,好入味。

「炸响铃」之前食过几好食,但今次炸得耐得制,有啲硬。

「皇帝菜」唔够嫩

「黑椒牛丸」一般般

「墨鱼丸」大大粒又弹牙,呢碟正。

「杂菇篮」鲜冬菇ok,但份量少

「自制韮菜饺」咸到不得了

蒜蓉一碟要$8

但如果质素唔保持水准,呢一餐两个人700几就会贵左d了。