2017-11-17
去开大围,就一定会过黎呢度食饭。贪佢大件夹抵食!呢度啲枱够晒大张,成班人一齐黎食都会坐得好舒服。两个人食饭,点咗晚餐。今期啱食蟹肉,所以点咗个蟹特盛丼!HK$88 好大份,当中有「松叶蟹膏、蟹肉、蟹籽」。蟹肉拆得好碎,再沟埋蟹膏,更有鲜味。而蟹籽就令到食起上黎更有口感。蕃茄豆腐沙律HK$65我哋再散叫咗款沙律,但又唔想食平时食开个啲,今次就改食呢款蕃茄豆腐沙律。豆腐厚切,加上新鲜大块的蕃茄,很新鲜!烧鱿鱼筒HK$88原筒的鱿鱼,鲜烧,加上特制烧汁,食起上黎,更加有风味。而且烧到唔会过火,适度好处。霜降和牛粒串大大粒的霜降和牛粒,烧到啱啱好,有著炭火香,而牛粒也很嫩滑。烧帆立贝大大粒的帆立贝,用著炭火烧,更加香口惹味。有点点微脆,而帆立贝也香嫩惹味。鳗鱼炒饭HK$88大大碟的鳗鱼炒饭,有著我最钟意既鳗鱼粒,加上有鳗鱼酱,食起上黎更加有日式鳗鱼的风味。咁多嘢,价钱唔贵,真系好抵食!
去开大围,就一定会过黎呢度食饭。贪佢大件夹抵食!
呢度啲枱够晒大张,成班人一齐黎食都会坐得好舒服。
好大份,当中有「松叶蟹膏、蟹肉、蟹籽」。
蕃茄豆腐沙律
HK$65
烧鱿鱼筒
HK$88
霜降和牛粒串
烧帆立贝
大大粒的帆立贝,用著炭火烧,更加香口惹味。
有点点微脆,而帆立贝也香嫩惹味。
鳗鱼炒饭
HK$88
咁多嘢,价钱唔贵,真系好抵食!