2019-08-07 64 浏览
耐不耐会同朋友去牛阵嘅我,今次竟然见到有期间限定汤底出,系冬荫公汤底呀,系日式火锅店真系好少遇到,既然系咁,就一于试下啦。有别于平时嘅火锅底,今次个汤底系要自己烹调嘅,一开始先放牛脂膏爆香,炒香之后再放海鲜和香料,然后倒入冬荫公汤,整嘅时候已经闻到阵阵浓郁嘅香辣味。汤底本身系唔辣嘅,客人可以按个人喜好加泰式子弹椒,而我地加左大约三条,就调校到我地喜欢嘅口味。系汤底未被其他配料污染之前我地试左好几啖,哇,真系同泰国餐厅食到嘅无咩分别架。系又闷又热嘅夏天,黎一口又酸又辣嘅味道,一个字:正! 两个字:「泰」正!。套餐除左配豚肉之外,仲可以无限追加澳洲上级长期牛谷饲牛同埋海鲜,任点象啤,冻饮同热泰式香茅茶任饮, Haagen-daz雪榚任食 ,真系无得顶呀!澳洲上级长期牛谷饲牛质素算高,雪花纹红白相间,脂肪分布平均,渌一渌就食得,豚肉亦唔会好肥腻。海鲜方面有广岛蚝,帆立贝同埋蚝,样样都好新鲜,同冬荫公汤底非常夹。自助区除左一般火锅配料同多款蔬菜之外,仲有熟食,分别系泰式虾片,薯格同红咖喱。虽然晚市人流多,但系侍应refill嘅速度都相当快,好多时食物盘都系满满嘅。食饱火锅之后轮到食女仕们嘅「主

食饱火锅之后轮到食女仕们嘅「主菜」啦。Haagen-daz雪榚共有四只味,每只味都可以食少少,为我地嘅晚餐划上完美句号。

食完呢餐饭仲有得参加「泰Be Happy」抽奖,头奖仲可以得到双人来回泰国曼谷商务舱机票连五星级酒店四日三夜添呀,我地又点可以唔碰下运气呢?