2018-10-03 1511 浏览
岩岩由泰国返黎, 仍然相当挂念当地食物, 尤其系冬荫功嘅酸辣味道, 口水直流,  友人知道呢间火锅放题店有个期间限定汤底, 系咁叫我要同佢去试下㖞!  OK, 见天气又微凉, 火锅都唔错㖞!有几款唔同价钱放题火锅套餐选择, 价钱由百几蚊起跳凡晚市惠顾$219或以上放题套餐, 可选择期间限定"冬荫美锅"套餐, 哦............谜底解开左啦............特式汤底系DIY泰式冬荫功, 由侍应代劳, 先落猪油然后再将所需香料及海鲜落锅炒香跟住就倒入汤, 滚起就可以开始火锅时间我地选择$219嘅澳洲上级长期谷饲牛套餐, 肉色靓仔, 脂肪分布平均, 切成薄片, 烚几秒就食得肉质入口几滑, 肉味都几出, 多食都唔觉好肥腻牛舌多数都系用黎烧烤, 原来用黎火锅都得㖞, 薄切成圆形状, 又系拖几拖就食得入口有牛舌香味, 质感滑中又有D爽脆感, 不禁食完一盘又追加!除左有牛, 仲有黑豚肉, 肉色又系靓仔嘅, 仲要唔多脂肪, 咁就食得健康啦!而呢3款海鲜 : 鲜鱿筒, 帆立贝, 广岛蚝都可以追加至于丸类, 蔬菜及面食类可以出去自己拎, 种类都唔少架, 要食多几ROUND先可以试晒估唔到仲有

有几款唔同价钱放题火锅套餐选择, 价钱由百几蚊起跳

跟住就倒入汤, 滚起就可以开始火锅时间

澳洲上级长期谷饲牛

肉质入口几滑, 肉味都几出, 多食都唔觉好肥腻

牛舌

黑豚肉

而呢3款海鲜 : 鲜鱿筒, 帆立贝, 广岛蚝都可以追加

估唔到仲有呢个DIY青木瓜丝沙律, 真系"泰"有FEEL啦.................

食到咁上下, 又到甜品时间, 呢度有哈记雪糕供应, 有4只味道, 有我喜爱嘅朱古力味, 当然要整返几球啦..............

压轴登场...........................iSEEiSEE泰式芒果糥米雪条, 真材实料, 食到粒粒糥米, 口感几过瘾!  估唔到呢个冰冻版泰式芒果糥米又OK㖞!
iSEEiSEE泰式芒果糥米雪条

任饮任食100分钟, 有肉有菜有海鲜有甜品, 仲有泰式冬荫功汤底, 呢餐相当满足呀!!
澳洲上级长期谷饲牛
牛舌