2021-06-04 550 浏览
今日去咗将军澳越南餐厅食嘢🇻🇳除咗越南菜仲有泰国🇹🇭嘢食✌🏼,之前星期五去过Full booking无缘无得食😩,所以今次好醒目,book咗位先去😌😌我哋一行4人叫咗5样嘢食,超饱😋🐔香茅鸡翼👇🏻(8只)好香好有香茅味,腌制得啱啱好唔会过咸。🫔新安自家制春卷👇🏻(3条,都算大条)春卷个味道都好好,好多馅,有黑木耳,猪肉碎,红萝卜等等….但炸得唔太够,夹起有少少散开,失色咗少少。🥘冬阴功鸡汤👇🏻个汤好足料👍🏻都好多鸡件🐔啲鸡肉好嫩滑👍🏻👍🏻唔会太酸,不过唔辣,如果再辣啲就好正(因为我钟意食辣嘢)🤣🤣本身去系想饮大头虾冬阴功汤,无虾所以无得饮😭😭🍤越式虾饼👇🏻(4件,会切开一半变咗8嚿)虾饼都几大件,好好食😋🐟明炉乌头鱼👇🏻条鱼都算几大条,好厚肉,条鱼无泥味,有时呢啲鱼唔靓系会有泥味,个汤汁做得几好,有少少酸酸美美咁,好味好香,有小小青柠味👍🏻👍🏻都好多肉碎🐷,有蕃茄🍅菇🍄仲有辣椒🌶️(唔食辣嘅朋友仔就唔好叫)☕️越南滴漏咖啡👇🏻咖啡真系好香👍🏻👍🏻🥛椰汁冰👇🏻本身系想饮椰汁红豆冰😩,但系无晒红豆,所以唯有饮椰汁冰🤪🫒青柠梳打🥤🍹热情果梳打👇🏻都几特别,同埋好多热情果👍🏻唔系开糖浆糖水𠮶啲
香茅鸡翼

🐔香茅鸡翼👇🏻(8只)
好香好有香茅味,腌制得啱啱好唔会过咸。

🫔新安自家制春卷👇🏻(3条,都算大条)

🥘冬阴功鸡汤👇🏻

🍤越式虾饼👇🏻(4件,会切开一半变咗8嚿)
虾饼都几大件,好好食😋

🐟明炉乌头鱼👇🏻

☕️越南滴漏咖啡👇🏻
咖啡真系好香👍🏻👍🏻

🥛椰汁冰👇🏻
本身系想饮椰汁红豆冰😩,
但系无晒红豆,所以唯有饮椰汁冰🤪

🫒青柠梳打🥤

🍹热情果梳打👇🏻
都几特别,同埋好多热情果👍🏻唔系开糖浆糖水𠮶啲