2021-11-02 1419 浏览
屋村酒楼「聚满居」因为经常光顾,食到服务员💁都认得。冬风起,食羊腩煲🐐是常识吧: 用上gas炉一路滚住一路热辣辣咁食,配埋啤酒🍻仲正,羊腩完全无骚味,爽弹得很,配埋吸精华的腐竹、爽口马蹄、竹笋、香菇等,越食越入味,点少得传统腐乳酱!成功调起羊肉肉味。姜葱爆桶蚝 🦪: 用上美国大桶蚝、店员会即场拆开桶蚝比我地睇有几多只,以示公平公正,无花无假,用上姜葱香爆蚝,无缩水之余仲胀卜卜,咬落仲锁紧肉汁,用生粉锁水,走油,再调味,食落有层次。豉汁蒸鳝:食得出系爽鳝、吾系比焾身个款,蒸得好入味,豆豉味好出又吾会死咸,鳝爽弹先系靓野,新鲜。姜葱炒蟹🦀:肉蟹膏吾多,但肉够厚同扎实,走油令到蟹壳炸至脆身,好味,酒家都好细心,已破烂蟹壳方便食用,蟹肉清甜。咕噜肉:一碟家常但显厨师功架既菜式,用上半肥瘦猪肉,外皮炸至香脆,又吾会比淋面的菠萝🍍酱整焾左、酸酸甜甜嘅汁包裹著脆猪肉,加埋菠萝🍍粒同红椒,好开胃。总结:整体有镬气区内酒楼会再光顾
屋村酒楼「聚满居」因为经常光顾,食到服务员💁都认得。

总结:
整体有镬气区内酒楼