2018-02-04 525 浏览
近排天气持续低温,放工后同老公打算食羊腩煲暖一暖佢,咁啱同事又话同佢男友想食鸡煲,相请不如偶遇,就话荃湾有间cafe可以食晒羊腩煲同鸡煲,仲话经济实惠重点好味添,讲到咁正更系要去啦!分两架车各自到达,原来系荃湾路得围超方便食饱回家! 真系Cafe黎㖞,望入店好多人食紧一煲煲啱晒两口子叹又或者今次四个人,坐卡座也ok咁。双冬枝竹羊腩煲 $168 吃羊肉最补身,因为它的功效有补体虚,祛寒冷,温补气血;益肾气,补形衰,开胃健脾。其他食店都要两百蚊,今次$168 咋,就试试佢啦,还有跟生菜添!羊腩焖得松软又滑,羊皮带点烟韧,枝竹同荀冬菇入晒味,入面加入竹蔗、马蹄及混酱,以减低羊肉的膻味及燥性。暖粒粒麻辣鸡煲 $138可选择麻度同辣度的,今次大家就我叫左少麻辣但一样香气扑鼻! 炒两炒d鸡肉仍然嫩滑又惹味连紫洋葱煮到软淋,真系好味道!当羊腩煲同鸡煲完成后,就转战肥牛,餐肉,响铃同公仔面,价钱唔算贵,将羊腩煲加汤就转火锅,鸡煲就略油腻如果加汤其他食材就唔太健康。肥牛只不过系普通货色但都不过不失。响铃好吸引都汤嘅精华,入晒味好正啰!无乜特别的午餐肉。公仔面底

双冬枝竹羊腩煲 $168

麻辣鸡煲 $138

当羊腩煲同鸡煲完成后,就转战肥牛,餐肉,响铃同公仔面,价钱唔算贵,将羊腩煲加汤就转火锅鸡煲就略油腻如果加汤其他食材就唔太健康。肥牛只不过系普通货色但都不过不失。

响铃好吸引都汤嘅精华,入晒味好正啰!

无乜特别的午餐肉。

公仔面底

2018-02-02