2023-06-30 369 浏览
今日嚟囍运冰室,本身想食个下午茶餐。但见到有个全日英式特餐几特别,于是叫咗黎试吓🙊*一嚟到份量超级大,填满咗成只碟。睇啲配料,真系名副其实嘅冰室版 All-day breakfast 🤣🤣首先炸鱼柳配沙律酱系冇得输做到水准,揸到出边香脆入边鱼肉滑溜😋 炒蛋都唔错好香嫩,算系绵密。薯饼明显系用高温炸,超级脆,切落去好似薯片一样会碎开,但我个人比较钟意入边仲系软个一种🙊 肠仔都唔错,带少少辣味。✨成个特餐比较失色嘅系佢个蛋沙律牛角包,牛角包只系已经放咗一段时间,比较淋身,有一啲油益味,实在麻麻。牛角包整得好食唔容易,西式嘅酥皮包可能就系冰室比较难做到出色。不过反正个餐份量超级大,就算食唔落个牛角包都已经非常饱足。✨冰室来讲,呢个餐$66算系抵食,味道算系合格,想咩都即系过吓口隐可以一试。但建议餐厅可以将牛角包改返做普通烘多士可能会更好👍🏻

炒蛋都唔错好香嫩,算系绵密。
肠仔都唔错,带少少辣味。

成个特餐比较失色嘅系佢个蛋沙律牛角包,
不过反正个餐份量超级大,就算食唔落个牛角包都已经非常饱足。

但建议餐厅可以将牛角包改返做普通烘多士可能会更好👍🏻