2014-07-17 3858 浏览
成栋琼华都系餐庞, 台式日式西式都有, 食晏好方便。茶木同牛角就食得多,天机栈系第一次。个场几大,lunch hour都唔使等位,感觉几阔。lunch set选择都唔少, 有两种, 贵(~$80) 同平($40-$50)。贵既个名好听好多,唔知质素差几远,同埋甜品可以拣,平既就只得啫喱。有周打蚬汤,意大利菜汤同中汤。餐饮除左普通冻热饮,重有花酿,有玫瑰,桂花同茉莉。蒜蓉多士冻左, 唔系好脆, 冇牛油味同蒜香。汤味道可以,但只有寥寥可数既蚬,蚬肉又细又干。香煎鹅肝配香草意大利饭,鹅肝质素平平,一点都唔肥美,但胜在煎得几香。risotto好淡, 勉强少少pesto味, 饭粒煮耐左, 好稔。唔算难食,但同好食重有好一段距离。同事既鸡扒同意粉都系普通。桂花味花酿好甜,唔通佢预左我地会加水去沟返淡,所以黎既时候只系得3分2杯?我地叫既都系$40几, 价钱同质素都match既。好奇贵个D会唔会好食D, 但冇乜信心去博。

同事既鸡扒同意粉都系普通。
2014-07-16