2020-05-27
Nice Sea View from here❤️ Hong Kong Style Tea House🇭🇰 ..时代变迁,昔日既茶餐厅,渐渐变成而家既永室。由快餐慢慢亦转型成多元化餐点,但当中当然都会保留住传统既常餐吧。.呢间冰室吸引我试既原因,系因为呢度既地理位置佳,正正就系荃湾沿海地段,就在海滨长廊旁边。食住冰室都可以欣赏到海景,黄昏仲可以望住日落🌅,你说可以不舍意么❓.就来吃个海景早饭吧🍽 哈哈哈。晚餐时段,款式不多,但都有供应:中菜、常餐、喇沙汤粉面、铁板扒类套餐。格局光猛企理,最重要系非一般茶餐厅,唔会食完赶你走 可以慢慢坐,服务很好喔。.l鸡煲]l $89ll $92ll $89Um...香港人嘛。晚饭时段🌙,当然要有米气落肚。几款煲仔小菜 配白饭🍚,来个家常小菜,让你有种家的感觉。.煲仔小菜,即叫即做。别看小小一锅,份量都唔算少。送白饭吃,2个人吃🥢 3个小菜好似有点多。.但当我吃罢,发现别人吃的常餐、铁板餐更吸引啊啊啊。下次有机会,冰室我还是推荐你吃常餐、铁板,感觉更棒。最后饮杯冻檬蜜🍋🍯,身心舒畅。..×××××ש荃湾大河道100号海之恋商场地下G01号舖..
Hong Kong Style Tea House🇭🇰
l[啫啫虫草花炆鸡煲]l $89
l[黑椒薯仔牛柳煲]l $92
l[蕃茄牛肉炒旦煲]l $89
最后饮杯冻檬蜜🍋🍯,身心舒畅。
×××[凯柏冰室 -K & P Cafe]×××