2019-03-31
哗!龙门冰室,之前已经听过读理工大学嘅friend介绍过话掂👍🏻所以今次未食都知应该唔错😛😛 红磡分店地址够方便,客人多数系附近理工大学学生,所以餐厅都特别俾九折优惠读理工嘅同学仔👩🏻🎓环境都算宽敞,啲位都唔算太迫👍🏻最特别系面墙有好多都系老板私人珍藏嘅Marvel figures💪🏻一边食仲有歌听,大家又估唔估到墙上面边一个装饰品系喇叭呢?🤣原来雷神个槌就系喇叭📣超正😂Menu菜式选择多,中、日、意、美都有。如果想系一餐晚饭入边食到唔同国家嘅美食又或者系三心两意嘅朋友嚟呢度就啱晒啦,因为总有一款美食系啱你心水❤如果想饮啲特别小小嘅嘢饮餐厅当然唔少得有冰室传统饮品红豆冰同菠萝冰,仲有黑牛拣😛不过如果想饮翻其他普通茶餐厅都有嘅饮品亦都仲有多款咖啡选择☕首先上枱嘅就有餐汤一定唔少得嘅罗宋汤啦!好大碗饮完都已经觉得开始饱😋😋意大利代表,芝士忌廉蘑菇烟三文鱼🤤食落饭入面有芝士香味,味道啱啱好,正👍🏼必选😍美式铁板就首选黑椒西冷牛扒加德国肉肠配意粉。黑椒味够浓,啱晒中意重口味嘅人🐂分量足够一个男仔食饱饱🤰🏻小食方面我哋今次就带咗其中一款作为我哋嘅前菜✌🏻就系一定要食薯仔焗青口🥔薯蓉够多覆盖着成
如果三五成群夜晚谂唔到食咩又喺红磡附近我就一定会推荐你哋嚟龙门冰室食啦😁食完埋单,最后两个人都唔使$200,真系超值劲抵😱😱下次有机会都约埋我其他读理工嘅朋友食先🤔🤔