2012-10-28
星期六下午行经洗衣街 旺角道,想揾过地方用膳见到"佳人餐厅"门口餐牌午餐写二十九蚊,睇个价钱应该OK啦,都唔会话期待质素好推门入内看到座不多,但都有大卡位枱二张揾了一个单边位坐下,一个(机械人咁款)女待应拿杯清茶递过来问叫什么于是叫左个〝粟米斑块饭〞〝白汤〞...茶,女待应说有汤就无餐茶,有餐茶就无汤等待期间四围张望,看到过了水吧位置内里还有二排长枱,顺便入洗手间方便兼洗手,沿途看到餐厅两便天花及高位墙身有渗水及灰水剥落情况,还有用临时胶板围封,冷气风口又用蚊网围起,以防食客进食期间加料,往洗手间通道地下堆放满食材,洗手间假天花甩头甩骨个款,无必要都不要入内汤的份量只有个碗的四成满,味道除左.咸我就饮唔出有其他味。等左一阵,个〝粟米斑块饭〞到啦,碟饭几热,份量OK,感觉好正,但斑块就得数件,全都是冰冻的,(餐牌应改写〝冰火粟米斑块饭〞免人误会)好似从冰箱刚拿出来,一食落去就觉得好硬,食落口完全系....唔多妥,炸面粉多过肉,咁既斑块都可以俾人食我只能说是粟米汁是正常的味道!温馨提示:揾座位要小心中头奖(留意高位天花墙身)吃完呢一餐二十九蚊既〝粟米斑块饭〞午餐,只感觉非常难食,一半都吃不
推门入内看到座不多,但都有大卡位枱二张
汤的份量只有个碗的四成满,味道除左.咸我就饮唔出有其他味。
我只能说是粟米汁是正常的味道!
温馨提示:揾座位要小心中头奖(留意高位天花墙身)
吃完呢一餐二十九蚊既〝粟米斑块饭〞午餐,只感觉非常难食,一半都吃不到,我唔会有任何理由再光顾呢一间嘢