2018-11-13 296 浏览
食饱饭喺大围四围行,附近起码有三间甜品店,行咗一个圈决定食呢一间夏雪。系门口睇下个餐牌先,睇嚟睇去都无价钱嘅,即刻企系门口上Openrice睇下先,睇完发觉系贵贵地嘅,不过嘢食又真系几靓几精致,就决定试下喇坐低睇到个介绍夏雪嘅牌,原来呢间甜品店系由4个年青人系2014年一手一脚创办,佢地仲系2016年开到间分店,睇到佢地励志嘅故事,即刻觉得比贵少少都值得2个人去食,叫咗一个魔鬼窝夫,窝夫有两个,一人一个啱啱好,窝夫系脆嘅,亦有好浓嘅朱古力味。一个窝夫上面配咗个心太软,朱古力流心流落去窝夫到,暖笠笠好食。另一边厢,比利时雪榚味道够浓,应该唔系一般维记雪榚卦,配上窝夫试尽冷热口感。呢到最好嘅地方,系有水供应,比你食完一堆甜嘢嘅时间可以清一清个口,好多甜品店都懒得做呢个步骤

魔鬼窝夫
$54 (宵夜)
魔鬼窝夫