2022-09-05
位于The One高层嘅西餐厅,坐拥个大海靓景,打卡一流!周末有两个set拣,我哋就拣$338依个,包一份前菜、主菜、甜品、饮品(饮品只系普通嘅咖啡/茶)。餐前包嘅牛角包几好食~其他就普通。餐厅最有特色就系啲餐具,透明琉璃质地,好多人都话仿似置身冰雪世界咁!前菜:36个月西班牙风干伊比利亚黑毛猪火腿沙律、香橙醋汁或布拉塔芝士、油浸车厘茄、紫苏油醋汁前菜比较推荐🥢黑毛猪火腿沙律🥢,火腿有多块;布拉塔芝士好似整到啲分子料理咁,感觉怪怪地🫣可能我哋食唔惯主菜:墨鱼汁意大利粉、北海道带子、海胆香煎法国鲈鱼、意大利西兰花、手制薯蓉主菜🥢法国鲈鱼🥢唔错,煎得几香甜品:PHENOMENON 诱惑醉人提拉米苏或茉莉花奶冻、柚子啫喱、鲜橙甜品系好多人推荐嘅🥢提拉米苏🥢酒味好浓,放喺依个琉璃碗到即刻升华咗成个甜品🤩;茉莉花奶冻就偏普通,不过味道都ok嘅,几清新不过依间餐厅真系打卡为主,唔好特别期望食物,Set嘅价钱仲要系属偏贵嘅,所以系食环境~
前菜:
36个月西班牙风干伊比利亚黑毛猪火腿沙律、香橙醋汁
或
布拉塔芝士、油浸车厘茄、紫苏油醋汁
主菜:
墨鱼汁意大利粉、北海道带子、海胆
香煎法国鲈鱼、意大利西兰花、手制薯蓉
主菜🥢法国鲈鱼🥢唔错,煎得几香
甜品:
PHENOMENON 诱惑醉人提拉米苏
或
茉莉花奶冻、柚子啫喱、鲜橙