2012-09-02 50 浏览
先讲第一次偶然黎到,谂住食豆腐花,店员话冇,之后问左几款热甜品,都冇!(当时心谂十点就咩都冇既,系咪根本冇预备到?!)最后拣左杏仁糊,呢度做得杰身,有杏仁味之外仲有种香味,但太香好似唔太真实,一般。其实都冇谂过事隔1个月会再黎,又系团购关系:P 下午茶时间黎到, 唔驶等位. 今次拣冻甜品,因唔想只食冰,系我犹豫紧咩系冰凉粉,店员主动介绍系牛奶冰+凉粉! 如果佢唔讲,我会以为系冰粒+凉粉(哈哈!) 咁就未必会嗌啦店员的回应值得一赞! 最后拣左红豆绿茶冰凉粉&芒果凉粉。两个甜品的卖相都几吸引。先讲冰凉粉,surprise,绿茶冰口味啱我,唔太甜,加埋偏甜的红豆粒就啱啱好。芒果凉粉够冻,芒果新鲜,但芒果浆太甜啦!已经预先问左店员要求走糖水同奶。如果on top仲有糖水咪不得了?!试过之后,个人认为黎呢到食都系食冰类穏阵。

其实都冇谂过事隔1个月会再黎,又系团购关系:P
店员的回应值得一赞! 最后拣左红豆绿茶冰凉粉&芒果凉粉。
试过之后,个人认为黎呢到食都系食冰类穏阵。
芒果浆太甜
2012-08-25