2016-12-28 830 浏览
圣诞过左先黎温度急跌, 自不然会谂起要打边炉。不过我同朋友得2个人, 打传统边炉唔太化算, 叫唔到好多野食。1 search 之下比我揾到呢间热点, 系一人一锅既台式火锅。假日我地当然醒水, 为左唔同人迫, 选择六点半就开饭喇!Menu 有好多唔同既火锅简, 有冬阴公, 番茄, 麻辣唔同口味。假钱大约$78 - $128不等, 算系中价位啦.见圣诞咁高兴我就点左最贵既椰子海南鸡窝佢个煲中Size 啦, 入面有好多材料, 有淮山, 娃娃菜, 鸡, 马蹄肉, 豆腐, 粟米, 蚬, 椰子肉等等林林种种既材料加埋加埋真系几大煲。讲反味道先。椰子海南鸡呢个汤底偏向清淡既,打开浓汤火锅可能会嫌淡。但个人黎讲就几岩心水, 因为椰子味都几出, 又唔油腻, 几清甜。D 娃娃菜切成细块, 几爽口; 鸡肉比想像中嫩, 合格; 几欣赏佢个豆腐, 滑溜得黎吸哂椰子汤仔既甜品, 好好味!!值得一提既系, 虽然蚬仔唔算好肥, 但系数目都唔少, 几好几好!!呢D 台式边炉真系几饱, 因为锅物系配白饭!! 差D 食唔落啊
圣诞过左先黎温度急跌, 自不然会谂起要打边炉。

假日我地当然醒水, 为左唔同人迫, 选择六点半就开饭喇!

假钱大约$78 - $128不等, 算系中价位啦.

见圣诞咁高兴我就点左最贵既椰子海南鸡窝

林林种种既材料加埋加埋真系几大煲。

D 娃娃菜切成细块, 几爽口; 鸡肉比想像中嫩, 合格;

几欣赏佢个豆腐, 滑溜得黎吸哂椰子汤仔既甜品, 好好味!!

2016-12-27