2015-04-01
一个人逛街兼午餐,上网揾到呢间餐厅几特别,食韩式食物!去到门口有店员派街招,因为下午茶时间,入去无客人,装修简单,木桌椅加红坐垫,光猛干净!坐低店员放低杯麦茶,麦茶几香!可以解腻!加放低一大樽泡菜,加一个碗仔,可以任食泡菜,然后落单!食物好快到!泡菜:冰冻,好爽口,大白菜新鲜多汁,索晒啲酱料,唔太辣!我食咗1/3樽!满腹套餐--什锦石头锅饭:呢个套餐$78,净冷面都要$58(我呢散叫份量应该会多啲嘅),好抵食!上菜样子好靓,店员会问我使唔使帮手捞,佢好有心机将酱油慢慢捞匀,饭焦脆卜卜,饭唔干,味道唔会太咸,中间夹杂爽口芽菜同泡菜,口感丰富!热辣辣好好味!满腹套餐--韩式冷面:可以拣冷面或拉面,我选冷面,比石头饭迟少许上菜,不锈钢碗盛载,卖相好靓,冻汤清凉,味道唔重,面质烟韧弹牙,味道唔错,泡菜增加香辣味道,特别在有片苹果,爽口清新,味道几夹!但有一片鸡肉就非常嚡兼无味道!唔得!半只蛋蛋黄又好嚡!唔得!所以一般!食物唔错!店员服务好勤快,帮手捞饭,上菜收碟都好爽手!埋单后成间舖店员都同我讲多谢!
一个人逛街兼午餐,上网揾到呢间餐厅几特别,食韩式食物!去到门口有店员派街招,因为下午茶时间,入去无客人,装修简单, 木桌椅加红坐垫,光猛干净!坐低店员放低杯麦茶,麦茶几香!可以解腻! 加放低一大樽泡菜,加一个碗仔,可以任食泡菜,然后落单!食物好快到!