2019-08-17 749 浏览
🥜粒粒花生酱冷糕($22)🔻推荐指数:🌕🌕🌕🌕🌑甜度:适中🌕🌕🌗🌑🌑质地:薄脆外皮 内烟韧 绵密松软🔺一直纠结要传统1️⃣花生芝麻椰丝砂糖馅 定系2️⃣花生酱+淮盐花生粒粒😫真心好想问有无得两个料mix,贵d都好😂我份人劲爱 多重味道 咬口嘅馅~最后都系拣左粒粒花生酱!我太爱花生🥜🥜加上大大原粒嘅花生粒好吸引!一路见佢整,好想叫佢多「花生粒呀,唔该✋🏻」不过个呀姨睬你都傻😂密密手整 又多单,冷糕系即叫即整👍真系推荐食佢多过车轮饼,食d一早整好嘅冷冻货🥺无诚意🤛我一直以为冷糕系好似格仔饼咁,其实味道质感相似,但就再拥有一层外薄脆饼皮!精粹所在😚平时食鸡蛋仔都最爱边边压到脆一脆嘅皮,冷糕块皮就更薄脆👍热辣辣搽上花生酱,半溶状态更creamy更浓花生香,然后大大粒淮盐花生粒,Crunchy😆脆卜卜,微咸中和腻感,好好咬添~饼皮外薄脆内烟韧绵密 带松软,比格仔饼无咁厚身 内馅软绵程度更比班戟~无咁饱滞,推荐!
🥜粒粒花生酱冷糕($22)
🔻
推荐指数:🌕🌕🌕🌕🌑