餐厅: 捌壹壹 (奶路臣街)
资讯:

🌟平时好钟意食酸菜鱼,一个月总会食一两次,呢间餐厅回过头几次嫁拉,觉得几好食。餐厅系旺角地铁站行过黎几分钟,地点都算方便。🌟之前烤鱼都冷锅鱼都食过,两样鱼都好正。今次再试冷锅鱼,贪佢方便,一上枱就食得吾使等🐟冷锅酸菜鱼$238好大锅,鱼片好多,好大块,好嫩滑!辣度可以自己拣,BB辣到大辣,仲可以走辣,好体贴。锅底够浓味,酸麻辣夹得几好,又要会太咸,食完吾会太颈渴。锅底有好多蔬菜同有酸菜,好健康。🍅番茄炒蛋$75好简单一个家常小菜,蛋炒得几嫩滑,番茄几新鲜。☕️蜂蜜生姜茶$20❄️红糖桂花冰粉$32酸菜鱼咁浓味,食完配番个清凉冰粉,好透心凉。⭐️总括嚟讲,酸菜鱼味道调教得几好,味道正宗,一定再回头。

🐟冷锅酸菜鱼$238

🍅番茄炒蛋$75
好简单一个家常小菜,蛋炒得几嫩滑,番茄几新鲜。

☕️蜂蜜生姜茶$20
❄️红糖桂花冰粉$32
酸菜鱼咁浓味,食完配番个清凉冰粉,好透心
凉。

⭐️总括嚟讲,酸菜鱼味道调教得几好,味道正宗,一定再回头。

2023-10-29
午餐