2023-04-24 41 浏览
行完大馆想食甜品,揾到附近原来都有氷屋❄️!我之前自己食过铜锣湾分店好好食,即刻想女朋友试吓!喺门口等咗大概15分钟就入得去啦,好好彩呢一次唔使排好耐😌可能今日天气比较冻,冇咩人咁冻都想食冰, 女友想食Classic嘅伯爵茶味,但我好想试一啲新野,就拣咗新限定款既"开心果味配佐贺士多"🍧 两个人share 好够食我地个位见到佢地整刨冰嘅过程,见到一大粒立方体,好清好通透嘅日本纯水冰🧊刨成呢一间刨冰真系冇令我失望😀啲刨冰好绵,开心果味比想像中浓味偏甜,不过都好香果仁味,另外加咗黄豆粉忌廉(不过黄豆味唔够香,同期望有d落差🥹)同埋本身个士多啤梨酱会夹啲,唔使额外加码 食嘅时候要小心啲,要慢慢由上至下食,因为个刨冰真系好大好高,我哋就食到雪崩🥲食到落底依然仲好有味!呢一个刨冰质素真系好好,值得推介😌😌

开心果味配佐贺士多🍧
2023-03-11