餐厅: 稻香 (藍天海岸)
资讯:

2018-02-02 1944 浏览
呢几晚都冻冰冰..今晚仲几左朋友系东涌食晚,离岛地区仲冻,梗系要揾个地方打边炉暖一暖啦。不过原来我发觉东涌有得打边炉嘅地方真系唔多,我地今晚就去左稻香喇!好耐冇去过东涌呢间稻香食饭,发现晚市好似清静左好多,冇以前咁多人。我哋汤底选择左马来沙嗲锅。其实汤底唔算特别,不过以咁嘅价钱来讲...都唔会有乜嘢特别嘅要求。另外我哋重点左两款唔同嘅肥牛。分别点左安格斯肥牛同埋美国牛小排。但系我觉得呢个安格斯肥牛一啲都唔值$128嘅价钱。同一般普通肥牛全冇分别。至于呢个美国牛小排,就雪到硬哂..想夹都夹唔到。但肉质来讲,我反而比较喜欢美国牛小排。买单大概二百几蚊一个人,价钱其实唔算好贵,不过我觉得以呢个价钱喺当然都仲有更多更好嘅选择!