2018-10-12
#LuBie大埔🍜俺流男盛拉面($89)(🤤:5.5/10)🔽都系第一次食呢间铺头,之前行过都唔知佢系卖拉面既,因为装修果啲都唔太日式。去完日本之后 返香港第一次食拉面,水准要求当然唔可以太高,但系呢一碗拉面就未免太不入流了吧。🔽虽然未至于去到难食,但几方面都做得唔太好。汤头方面,系浓白汤,但个人觉得个汤较稀,亦都无咩味,难听啲讲个感觉就如饮紧公仔面既汤。面方面,选择左硬身啲,食落普通 但挂汤能力都可以既。𩠌方面都几多款既 有菜、荀、蛋、叉烧同炸鸡。嚿炸鸡系冻既 应该系最后煮完碗面放落去既,完全无帮嚿炸鸡keep warm,只蛋唔太流心,裹面有八成都系熟左既,同埋无咩味。叉烧就应该系最好食果样,两块叉烧都够厚身,油份唔多 所以唔会好溶系个口度,但几有肉味 同烧得几松软。📍俺流塩らーめん Oreryu Shio Ramen📍大埔安邦路9号大埔超级城C区地下516-517号铺#hkig#hkfood#foodpics#foodblogger#instafood#foodies#cuisine#foodshare#foodgasm#foodphotography#hkfoodie#foods
🍜俺流男盛拉面($89)(🤤:5.5/10)
🔽
🔽
📍俺流塩らーめん Oreryu Shio Ramen
📍大埔安邦路9号大埔超级城C区地下516-517号铺
#hkig#hkfood#foodpics#foodblogger#instafood#foodies#cuisine#foodshare#foodgasm#foodphotography#hkfoodie#foodseekerlu_bie#吃货#相机食先#美食#香港美食#旺角美食#食好西#俺流塩らーめん#OreryuShioRamenHK