2019-02-15 442 浏览
一直都想试试这间餐厅的梳芙厘pancake, 今日就约左妹妹系度食lunch。我地大概12点到,开头以为会大排长龙, 但竟然一去到就有位,我地都喜出望外!餐厅嘅装潢简洁明亮,座位唔算多, 感觉都算舒适。由于系午饭时间,餐厅会有特定嘅lunch menu。Lunch set包左个主食同饮料,但我地黎嘅主要目的系食pancake,所以我地叫左一个lunch set(明太子酱三文鱼籽意粉)同散叫个士多啤梨蓝莓香蕉pancake。首先黎左个意粉, 明太子酱嘅份量非常多,十分惊喜,咁样食起黎所有意粉都可以沾满明太子酱。而个酱汁既带有满满明太子嘅味道, 又非常creamy, 配合埋紫菜同三文鱼籽,更加提升整个意粉嘅味道!个pancake应该制作需时,等左阵先到。 Pancake份量都几多,有3大件,食起黎非常软熟同带蛋香,但pancake嘅底同面偏硬,唔知系咪㶶左少少嘅缘故。而其他水果都算清甜,pancake整体嘅味道唔错!我地食完嘅时候, 发现出面已经有人排紧队,可能我地算早到唔使排, 好彩!
餐厅嘅装潢简洁明亮,座位唔算多, 感觉都算舒适。
明太子酱三文鱼籽意粉

士多啤梨蓝莓香蕉班戟