2021-06-18
收工同同事食啲嘢, 见附近嘅Primo有happy hour优惠, 于是去试新野<Classic Marguerite Pizza>两个人食嘢最好拣啲容易分享嘅嘢食, 大食妹就嗌咗呢个经典马格丽特薄饼薄饼嘅成份非常简单, 主要有新鲜蕃茄、水牛芝士同罗勒薄饼应该系手工制作嘅, 薄饼饼底非常烟韧, 味道唔错<Scallop, Shrimp and Bacon Carbonara>同事就嗌左份卡邦尼意粉意粉方面我哋拣咗扁意粉, 食落更有咬口酱汁系由大蒜、白酒同奶油制作而成, 味道少酸好开胃, 而且非常creamy<Yellow Submarine>黎到酒吧唔饮番杯又点对得起自己Yellow Submarine用咗Vodka做酒底, 再混合芒果、菠萝同橙汁等等生果口味味道甜甜地好fresh<Warner’s Rasberry & Hedgerow Fruits Gin>同事就嗌左杯Warner’s Rasberry & Hedgerow Fruits Gin再加tonic water, 大食妹就觉得酒精感偏低, 初学者都适合饮用