2020-01-14 106 浏览
晚上一家人去yoho揾野食,见到尼间安南小馆。开头以为系贵价野,点知见到价钱都几适中,都系7,80蚊,于是决定试一试。坐低叫左个四人餐,有7𩠌连油饭同野饮,睇落都几吸引。先试个柚子虾沙律🥗,味道普通,啲汁有少少酸,唔太岩我。不过啲虾又几多,都算新鲜。一般般啦。之后有个米纸卷,份量比起其他越南餐厅大啲啲,口感都好唔错。可惜跟餐冇得拣其他款,只有炭烧猪肉。如果有软壳蟹就正😋仲有个前菜/小食系炸虾饼🍤,我冇乜大兴趣,不过不失啦。黎到主菜,有堤岸香葱鸡,牛筋腩煲配法包,香矛猪扒同一个菜。基本上四样都水准以上,鸡好嫩滑,又唔会太肥,咖哩就唔辣既,系甜咖哩,牛筋腩都好正,真系卖飞佛。😍其实食𩠌都已经够晒饱,佢仲有跟多四个油饭比我地,真系好丰富。(ps. 蒜香油饭真系有蒜😂)总括成餐饭,味道唔会太浓,又唔油,食材都好唔错。系比想像中好既一餐。👍🏻可以再黎。

坐低叫左个四人餐,有7𩠌连油饭同野饮,睇落都几吸引。

仲有个前菜/小食系炸虾饼🍤,我冇乜大兴趣,不过不失啦。

可以再黎。
四人餐