2019-06-26
遇到呢一间餐厅系一个缘份,可能呢间餐厅叫源记既可能。咁啱有一次公司外出,而我哋工作嘅时候,发现个地点冇乜嘢食。所以就唯有靠个同事嗌个外卖。噉同时系大围𠮶边拎过来。叫咗呢间源记啦,噉佢嗌咗个公司三文治同埋呢个牛腩河,仲有西多士。噉因为个同事食嘅系牛腩河,我又唔好意思走过去问佢话影相,同埋加上佢哋有啲年纪食野基本上好难讲得出嘅感受,只会讲好食唔好食,同埋最紧要系食饱个肚,所以我决定唔揾同时间去问佢个食评。噉另外老板食嘅系西多士,噉我谂唔会有一个打工仔会想问老板嚟食嘅系乜味道好唔好味,我喺工作嘅时候想写返个食评,唔知你方唔方便同我讲呢,我相信冇人会噉样做所以我决定,唔系去影𠮶张相系咪唔睇呢个食评。真系咁啱得咁巧,其实我听到公司三文治我都会觉得会唔会普通左小小??? 但系听到另个同事讲话几好食佢攞咗一嚿畀我我咬一啖落去就发现面包非常松脆,底面都有搽牛油同埋佢嘅肉几新鲜,同蔬果都非常之鲜味新鲜。真系完全唔够胆相信我系食紧一间茶餐厅级嘅公司三文治但佢感觉有如大酒店嘅水准。噉一份公司三文治其实都唔够分畀太多人。。所以我食咗一口我都好深深记住。如果有机会真系要去𠮶间铺头试多次希望佢个水准保持到或者更好
如果有机会真系要去𠮶间铺头试多次希望佢个水准保持到或者更好。