2020-03-11
其实而家疫情下,平日夜晚都好少出街食,多数自己煮,但系闺蜜生日,唔庆祝下,佢实嬲死我😆。我都睇咗好多资料,最后拣咗呢间澳门过江龙「亚苏尔」。这里装修得明亮舒适,因为订枱时要求要卡位, 所以坐得十分宽躺舒适,我哋两个女仔,都几擦得,叫咗3个菜式:🌟 亚苏尔招牌小食拼盘(二人份),$162我几钟意食拚盘,一次过可以食到多款不同小食,包括鱿鱼须、猪耳、烤意式瓜、葡国烤肠、炸薯仔球、芝士脆包。每样小食都很可口,猪耳是辣味的,拼盘比想像中大,但好快暴风式比我哋食晒😆。🐟烤焗盲𫚧鱼伴柠檬芫茜牛油煮海蚬, $178鲈鱼先烤再加海蚬、烟肉、芫茜及牛油做汤底煮,皮焦脆肉嫩滑,一点腥也没有,非常鲜美。蚬好多,新鲜肥美,因加了柠檬,汤底配合得非常鲜甜清爽,呢个真系超正🌟😋👍!🍖 脆香乳猪野菌牛油焗饭$188食葡国菜,烧乳猪真的少不了,唔...唔脆嘅😒,有点失望,牛油焗饭有啲油腻,我们只食了几口🤪。上菜很快,份量亦算大份。啲服务呢......就一般啦,个男侍应好似唔系好想睬你咁,笑容欠奉,可能人气高企嘅餐厅都系咁😆。两个人,好似失散咗好耐咁,好多嘢讲,仲笑到卡卡声,好快就消磨咗两小时!离开时,大家心情都很愉快
🌟 亚苏尔招牌小食拼盘(二人份),$162
🐟烤焗盲𫚧鱼伴柠檬芫茜牛油煮海蚬, $178
🍖 脆香乳猪野菌牛油焗饭$188
两个人,好似失散咗好耐咁,好多嘢讲,仲笑到卡卡声,好快就消磨咗两小时!离开时,大家心情都很愉快🥳。