2024-10-20 1579 浏览
#假日好去处 红磡多嘢食就系人都知,而呢间上海小店由旧区搬咗嚟新地方,今日放假我哋都慕名而嚟食佢嘅粢饭😎果然名不虚传!🍽️ 粢饭为左佢哋嘅粢饭而嚟都真系冇讲错,未叫嘢食之前已经即刻叫咗个粢饭试吓,即叫即整热辣辣而且入边嘅油炸鬼脆卜卜真系不得了!🍽️ 云吞猪扒酸辣面而我就最想食酸辣面,叫咗个云吞猪扒酸辣面,猪扒炸到脆卜卜外脆内软,上枱时都系热辣辣,酸辣面够晒特别,唔怪之拎到米芝莲,我少见嘅就系酸辣面竟然有一大个蕃茄熬汤出嚟,酸酸甜甜,真系不二之选,好味道!🍽️ 镇江排骨面Lisba叫左呢个镇江排骨面,虽然系清汤幼面,但系加埋镇江排骨嘅酸甜味成个汤底都好正,排骨芽到软腍腍入口即溶入晒味,真系正呀!🍽️ 清汤津白云吞Lisboy就自己一个食呢碗津白云吞🤤粒粒云吞都大大粒,手工包咁样皮薄馅靓,好足料,足足有八大粒咁多,食完真系好饱肚😍🍵 豆浆叫咗两大碗热豆浆,真材实料,冇加任何糖分,啱晒Lisboy☺️而冻豆浆就解渴!

🍽️ 粢饭

🍽️ 云吞猪扒酸辣面