2021-09-18
好耐之前食过佢嘅葱油猪扒饭好深刻,今日经过长沙湾见到有新开,梗系即刻去食啦🤣🤣🤣性价比高嘅猪扒饭!!佢今次装修比较工业风,我记得之前中环系怀旧嘅有小小分别🤣不过今次有高枱坐,好似系酒吧咁样🤣睇番menu同中环个间都有小小分别呀!!有个新嘅胡椒猪骨汤面😍想试下添😙秘制猪扒配胡椒猪骨汤面 $64猪扒完全系新鲜炸,上菜仲系热辣辣㗎!如果佢再淋多少少或者多啲肥肉会更加好食😋不过值得一提系佢嘅米线🤭米线淋硬度十分好,而且唔系普通谭仔米线,相对幼小小,好有咬口!好好食!个汤胡椒味重,如果你本身怕辣或唔太钟意胡椒味,啱唒😆招牌葱油猪扒饭 $64葱油真系好鬼正!!!仲有好多添啊😍送饭一流!带埋猪扒嘅感觉好match!!基本上每次食呢间我都一定会食,绝对系佢嘅招牌小菜!!本身夜晚唔钟意食饭都因为佢食咗一大碗饭😩大件事🙈仲叫咗卤水拼盘 有鸡翼卤蛋,大豆芽,豆卜,鸡肾,猪耳,猪大肠!!好多野食呀😍好入味呙!好食😋份量好多😂🤣食起来好似继续仲有咁样!!
秘制猪扒配胡椒猪骨汤面 $64
招牌葱油猪扒饭 $64