2017-08-15 490 浏览
黎呢度既原因,就系要品尝一下呢度啲饺子有咩咁把炮。圆方卖饺子卖到包装都出埋,连超市都揾到你都咪话唔势利。其实行到入去都睇到,街坊一个接一个入去,咁大地方都爆晒人,可能由于食物价格相宜,质素又不俗既关系。我地总共叫左3款食品,分别系煎韮菜饺,汤西洋菜饺同埋菜肉云吞配上海汤面,再加左豆浆。三款我最爱食个西洋菜饺,首先呢度啲饺既皮系好薄好薄,但薄得呢又唔穿。佢张西洋菜既汁全部都锁左喺饺入面,咬落好juicy,啲西洋菜香不封不动咁送入口。而个煎菲菜饺都好味既,但我就略嫌佢煎㶶左少少啦,外皮有啲硬同脆。菜汁依旧都锁系饺入面,不过我觉得油太多会影响左韮菜味道,当然嗜煎炸野既你哋系不容错过。而菜肉云吞比较逊色既原因系白菜冇咁香浓,皮一样系好薄,但包法同饺子无异。而个上海面反而不太值去食,因为真系冇特别。而佢汤底只系好清既汤,唔落调味就太淡了。最后,杯豆浆就不过不失喇,没期望,只为解渴。埋单成为$74蚊2个人,确实系抵食。

最后,杯豆浆就不过不失喇,没期望,只为解渴。

埋单成为$74蚊2个人,确实系抵食。