2022-07-03 48 浏览
近年好兴生酮饮食🙌🏻见到有好多明星都系成功例子,我都想跟下风架!靓妈我好爱打边炉,听到渝味晓宇重庆老火锅 出咗生酮火锅😍即刻心心眼拉埋另一半黎试下!我哋order左鸳鸯汤底,一边系生酮餐牌嘅养生花胶鸡锅,汤底材料有花胶、新鲜虫草花、杞子,饮落味道都几鲜,有回甘,而且冇咩油份,另一边系佢哋传统嘅大红重庆麻辣汤,小辣都好刺激味蕾,两者交替食,感觉食起上嚟都冇咁邪恶。另外仲有生酮特饮和生酮调味料~青柠梳打、生酮杂莓梳打用咗生酮糖做代用糖,所以属于无糖饮料,饮落酸酸地微甜口味,有好香嘅果味,搭上薄荷叶,好清爽!生酮豉油就冇咁咸,唔会太口渴,唔错。火锅料方面我哋order左海带面、鲜鹅肠、鲜龙趸片、鲜鱼膘、熟鹌鹑蛋、鸭血、韭菜猪肉水饺、嫩牛肉、黑松露墨鱼滑呢度嘅火锅料可以order半份或者一份,我哋两个人,就可以食多啲款😊,款款都好新鲜,连鲜鹅肠、鲜鱼膘呢类比较难处理嘅食材,都整得好干净,冇腥味,特别一提生酮Menu上面嘅海带面,第一次食呢款面条,成份主要系纤维,接近零卡,口感有少少似蒟蒻面,比较爽脆,食到最尾先至放,吸收埋汤底嘅精华,好正🥰

另外仲有生酮特饮和生酮调味料
~青柠梳打、生酮杂莓梳打
生酮豉油就冇咁咸,唔会太口渴,唔错。