2021-03-16
有时冇咩点做research random撞入餐厅都唔错!人生嘛~ 惊喜要有d,伏都要中d先balance。今次random pick系…惊喜呀! 同细佬出街食饭有个好处,就系食嘅range可以好阔,可以好随心,兼可以试d比较exotic或唔太多人会拣去食嘅野! 间餐厅有羊肉粉三个字唔系唔叫呀嘛~ 我地分别叫了羊肉粉小辣走青同羊杂面小辣。羊肉份量都几多,薄薄一片片好软身唔韧,羊肉粉较平时食到嘅米线粗身,羊肉汤一d都唔骚,汤底少少麻辣几过瘾,如果再辣d叫中辣就perfecto!钟意食辣嘅朋友仔可以添加酱料,有辣椒粉同孜然粉,仲惹味!细佬碗羊杂面都好足料,有羊肠😏羊润羊肚羊心,食到佢lam lam脷!羊肉串简直可以用「惊艳」两个字黎形容!羊肉烤得好香,加埋孜然粉真系冇得输!平时食鸡都会剥皮整走脂肪嘅我原本对两粒羊肉中间夹住嘅羊脂极度有保留,但嚟到冇理由唔试㗎💁🏻♀️ 点知一试就沦陷啦🙈 香香嘅油脂系口里面荡漾,原来羊脂系咁好味㗎!一粒羊、一粒油脂、一粒羊、再一粒油脂🤤 光速嗒完 !再嚟就系秘制羊排(小份),呢间舖头d烤羊真系好有水准! 好辣嘅我地心思思想试下个麻辣串串,所以一人叫左羊肠串同
钟意食辣嘅朋友仔可以添加酱料,有辣椒粉同孜然粉,仲惹味!
再嚟就系秘制羊排(小份),呢间舖头d烤羊真系好有水准!
好辣嘅我地心思思想试下个麻辣串串,所以一人叫左羊肠串同羊肚串各一串过吓瘾~
最后叫左豆沙糍粑谂住做甜品,点知d豆沙系咸㗎,同我想像中有差异,油有d多所以我食咗1/4就放弃左,细佬加油💪
羊羊羊全部都系羊!咩羊嘅部位都有,羊鞭、羊睾丸、羊胎盘,最怕你谂唔到,钟意挑战新野嘅朋友快d Go!