2022-06-02
未预计这一秒会这么震撼我~🎤曾经因为电视剧大叔的爱💕大家都对于呢个地方都好熟悉事隔一年 我终于黎到呢问Lounge 迟来的潮圣😆➷好钟意佢餐厅既设计 用上红砖拱门去形成3个区域🤩有种感觉好似外国个啲地下酒窖咁 加上暗黑既灯光有一种浪漫呈现 亦有一种令人好放松既感觉😌我地就坐咗系中间个zone 可以望住调酒师教酒 好好睇😆➷❐ 𝙏𝙞𝙢𝙚 𝙋𝙖𝙧𝙠自家制鸡翼不得了喇 呢个鸡翼再食多10只都无问题🤤首先鸡翼好大只 唔系因为炸皮厚 而系只鸡翼本身大🫣其二系佢每一只既炸皮好薄 炸到好香好脆口👍🏼拎埋黎既时候已经香味扑鼻 按耐不住😭本身已经调好咗味 唔洗再沾酱都入晒味😋➷❐ 𝟱-𝘾𝙤𝙪𝙧𝙨𝙚 𝘿𝙞𝙣𝙣𝙚𝙧 𝙎𝙚𝙩食物种类唔算多 不过野食就几有特色🥳其实好多都好想试 但系胃就得两个 搞唔掂😂其中我地嗌咗一个5道菜既dinner set🍴▸ 自家制特色蟹肉烧卖▸ 是日沙律▸ 厨师精选餐汤 - 蕃茄浓汤Starter既烧卖为头盘带黎咗惊喜😍当然佢唔系我地平时系酒楼食个啲 亦都唔系就咁炸粒烧卖系将蟹肉用炸咗既春卷皮包住 形成烧卖既形状😲带有少少蟹肉沙律既感觉 食起上黎都唔腬口味上比较清新 清楚食到蟹肉既味
曾经因为电视剧大叔的爱💕大家都对于呢个地方都好熟悉
事隔一年 我终于黎到呢问Lounge 迟来的潮圣😆 ➷
好钟意佢餐厅既设计 用上红砖拱门去形成3个区域🤩 有种感觉好似外国个啲地下酒窖咁 加上暗黑既灯光
有一种浪漫呈现 亦有一种令人好放松既感觉😌 我地就坐咗系中间个zone 可以望住 调酒师教酒 好好睇😆
❐ 𝙏𝙞𝙢𝙚 𝙋𝙖𝙧𝙠自家制鸡翼
▸ 厨师精选餐汤 - 蕃茄浓汤
Starter既烧卖为头盘带黎咗惊喜😍
当然佢唔系我地平时系酒楼食个啲 亦都唔系就咁炸粒烧卖
带有少少蟹肉沙律既感觉 食起上黎都唔腬
口味上比较清新 清楚食到蟹肉既味道🦀系唔错既小食 蕃茄浓汤亦比想像中出色🍅每啖都饮到蕃茄蓉
有啲似煲到好蓉既罗宋汤 但比罗宋汤少一份腬既感觉👍🏼
▸ 烧西班牙黑毛猪鞍8oz.
简简单单既烧猪鞍上枱既时候已经好吸引🤤
不过餐牌未update得切所以就未出得 我就有机会先睹为快
海胆酱令到意大利饭好鲜甜😋饭入面仲会有少量海鲜🦑
意大利饭偏向腍身 酱汁岩岩好又唔会过多😌
❐ 𝙄𝙧𝙤𝙣 𝘽𝙪𝙙𝙙𝙝𝙖
身为一个茶狂同酒鬼 当见到一杯用茶制作既cocktail系唔会放过🍹
我系觉得好饮到饮咗两杯🤪仲想饮落去😂
铁观音本身系甘口 配上tanqueray gin会有多重口感
Cocktail上仲配有一块柠檬干同干花🌸
浸一阵之后亦会再多一种味🤤