2023-04-02
走到入香港公园入面 会发现呢间咁优雅宁静既西餐厅🍴餐厅外围有个小湖围住 日头时间个景会再好啲夜晚去玻璃位会有啲反光🫣食物既选择未去到太多 但种类就齐全😋无论想黎浪漫或者同朋友聚聚都可以满足到👍🏼➷🪐 𝘼𝙫𝙤𝙘𝙖𝙙𝙤 𝙢𝙖𝙣𝙜𝙤 𝙨𝙖𝙡𝙖𝙙 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙨𝙥𝙞𝙘𝙮 𝙥𝙧𝙖𝙬𝙣𝙨先黎一个清清地既牛油果芒果辣虾沙律🥑芒果带点微酸 做前菜有助醒胃👍🏼味道够清新 唔会有草青味😆§🪐 𝙎𝙚𝙖𝙧𝙚𝙙 𝙨𝙘𝙖𝙡𝙡𝙤𝙥𝙨 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙪𝙧𝙘𝙝𝙞𝙣 𝙨𝙖𝙪𝙘𝙚两面煎香咗既带子同样用上清爽既食物做陪衬青瓜同三文鱼籽都系爽口同脆口既食物🥒可增强口感带子带有少少焦香 加上海胆酱汁 味道变得丰富起黎😌§🪐 𝙒𝙞𝙡𝙙 𝙢𝙪𝙨𝙝𝙧𝙤𝙤𝙢菇味突出 又唔会因为太过浓厚而做成饱饱济济既感觉🍄泡沫既造型睇上去真系好似一杯cappuccino😆§🪐 𝘾𝙡𝙖𝙢 𝙡𝙞𝙣𝙜𝙪𝙞𝙣𝙚 𝙞𝙣 𝙩𝙖𝙧𝙧𝙖𝙜𝙤𝙣 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙨𝙖𝙪𝙘𝙚奶油酱唔会整得太过{杰}身而变得好腬👍🏼浓郁度适中蚬肉留有海水既盐味 带出新鲜感🐚咸度控制得够好§🪐 𝙂𝙧𝙞𝙡𝙡𝙚𝙙 𝙆𝙪𝙧𝙤𝙗𝙪𝙩𝙖 𝙥𝙤𝙧𝙠 𝙘𝙝𝙤𝙥用上黑豚猪扒 肉质有咬口而唔会韧🤤煎得
餐厅外围有个小湖围住 日头时间个景会再好啲
🪐 𝘽𝙧𝙖𝙞𝙨𝙚𝙙 𝙡𝙖𝙢𝙗 𝙨𝙝𝙖𝙣𝙠
羊膝带点微膻 不过依然都系接受到 因人而异🫢
一切即开 肉质软腍细滑👍🏼酱汁都已经渗透晒入去
§
🪐 𝘽𝙧𝙖𝙞𝙨𝙚𝙙 𝙗𝙚𝙚𝙛 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙠 𝙞𝙣 𝙧𝙚𝙙 𝙬𝙞𝙣𝙚 𝙨𝙖𝙪𝙘𝙚
相比之下 牛脸肉无羊膝咁腍 但就多咗一份咬口🤪
呢一刻既牛肉味唔会太重 轻轻咁去表达出黎就够