2022-08-15
地中海菜其实对于我黎讲都几陌生为咗食 特登上网去睇下究竟系咩黎既💻原来地中海料理系比较著重系简单既烹调👨🏼🍳以水果 蔬菜叶子🥬坚果 豆科植物为最大比例系当今营养学推崇既饮食模式 相对上系较为健康👍🏼其实佢既菜式都系以欧洲 亚洲 非洲地方菜式为主口味大致上都会乎合到我地香港人😌➷简简单单就拣个精选二人餐食✌🏼来一个地中海之旅 试吓啲新野先Dinner set有晒餐汤 前菜 主菜 饭 甜品同饮品🍹就咁睇落都几抵食 一定会食到饱晒🤰🏼🫃🏼➷❐ 红菜头忌廉汤唔知系咪混合咗忌廉汤既关系本身红菜头个种草青味消失咗😲变得好易入口整个汤都有红菜头蓉 饮汤之余仲会增加口感🤤❐ 芝麻酱鸡丝沙律配水耕菜水耕菜系餐厅自家种植🥗特别新鲜 会有索索声既声音鸡肉轻轻加咗啲调味 感觉唔会太单调🧂加上有芝麻酱既配合 比起一般食沙律酱会更加清新🤓➷❐ 香酥彼得鱼彼得鱼呢个名好特别 可以话系从未听过🧐佢既由来系几有趣 我唔系呢度多讲喇 大家上网揾就会睇到传闻话佢系去以色列必食既海鲜🐟有人话佢系吴郭鱼亦有人话佢系鲫鱼 不过系咩都好 总算识多样野😆今次呢个彼得鱼做法真系好简单 只系用上炸呢个方式😋新鲜整起热辣辣所以香味特别传
为咗食 特登上网去睇下究竟系咩黎既💻
原来地中海料理系比较著重系简单既烹调👨🏼🍳 以水果 蔬菜叶子🥬坚果 豆科植物为最大比例
系当今营养学推崇既饮食模式 相对上系较为健康👍🏼 其实佢既菜式都系以欧洲 亚洲 非洲地方菜式为主
口味大致上都会乎合到我地香港人😌 ➷
简简单单就拣个精选二人餐食✌🏼
来一个地中海之旅 试吓啲新野先
Dinner set有晒餐汤 前菜 主菜 饭 甜品同饮品🍹 就咁睇落都几抵食 一定会食到饱晒🤰🏼🫃🏼
❐ 红菜头忌廉汤
平时做得好事多系有回报嫁🫣
呢个慕丝雪糕系店家请我地食既🥰
加上佢有好多nuts 系入口即溶既口感上加一份咬口🤪
虽然餐厅带有宗教信仰 不过绝对唔会令人沉闷😌
都依然会惜心打扮 为餐厅铺上好靘既花墙俾大家影相🌷 店员都好nice嫁 呢种互相尊重既感觉好舒服👍🏼
整体黎讲呢度都系一间会俾到惊喜同埋会学到野既餐厅😆
🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指数 👉🏼👉🏼9️⃣🌟