2024-03-21
上水,可以话系一个令到我又爱又恨嘅地方。近几年上水嘅变化,大家都有目共睹😧由细到大见证住呢个地方好多嘅改变,而家一出上水就好易忟🫢不过亦都多谢呢一间食店,令我对呢个地方仲保留一丝希望💪🏼由无啖好食变成终于有返啲似样嘅野食🍴食店系半开放式系商场内,用上粉红色同白色设计,留有一点少女风格🫣食物选择都足够,款式都多,无论系晏昼定夜晚都会有set拣👍🏼甜品更加系每日新鲜制造🍰要留意嘅系佢地嘅厨师推介同新餐单😋➷🪐 龙虾汤虽则佢个汤唔系好杰身,但系龙虾嘅味道依然够突出又唔会太咸🦞用黎沾佢块面包食都唔错,饮完又唔会有太大嘅饱腹感👍🏼§🪐 水牛城炸鸡翼鸡翼炸皮唔会太厚,而且仲炸到有咁脆得咁脆😆水牛城汁系另上,唔怕浸到啲皮腍晒😋酸酸辣辣嘅味道食起上黎特别开胃🤤§🪐 黑啤乳猪配薯角见到有乳猪,二话不说一定要嗌🤩1/4嘅份量都唔惹小,如果一个人食的话可能都比较腬,始终佢都有一定嘅油份🫢用上黑啤增加猪皮嘅脆口度,真系脆到哗一声😍内里肥瘦比例好平均,肉质颇滑又唔会干身👍🏼最后连啲骨都啜到干干净净😆§🪐 美国安格斯肉眼配薯条超大块12oz嘅肉眼扒🥩煎得好靓,5成嘅熟成度刚刚好,牛扒切开仲可以见到粉红色嘅嫩肉🤩肉
食店系半开放式系商场内,用上粉红色同白色设计,
🪐 龙虾汤
虽则佢个汤唔系好杰身,但系龙虾嘅味道依然够突出又唔会太咸🦞
龙虾汤
🪐 水牛城炸鸡翼
鸡翼炸皮唔会太厚,而且仲炸到有咁脆得咁脆😆
水牛城炸鸡翼
🪐 黑啤乳猪配薯角
见到有乳猪,二话不说一定要嗌🤩
🪐 美国安格斯肉眼配薯条
超大块12oz嘅肉眼扒🥩
🪐 山政小山园焙茶鲜奶
🪐 青柠梳打
饮品系调配方面亦算唔错,焙茶同鲜奶嘅比例都可以互相平衡☕️仲送上咗一个精致嘅拉花😍
山政小山园焙茶鲜奶
青柠梳打
➷
今次系我第一次黎食夜晚,之前就食过晏昼,两次嘅体验都系唔错,无论系服务定系食物嘅质素,都系会令我哋encore嘅原因🤪
🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指数 👉🏼👉🏼9️⃣🌟