餐厅: 好吃吃光
资讯:

今日黎到一间食台式食店 呢度主打鲁肉饭🇹🇼店舖环境唔大 白色外墙配上少少工业风格虽然地方有限 但整体上都系井井有条 坐得都无咩问题😌墙身上有简单既挂饰亦都唔会显得太过单调👍🏼有别于一般五花百门既台式食店 佢系专注炮制鲁肉饭😆所以系呢度就揾唔到面食类别 但都会有小食同蛋饼提供🌯➷❏ 月见海老鲁肉饭  既然鲁肉饭咁出名 当然都要试一试🤤食开日式野 见到月见呢两个字 都会估到一二 伴溏心蛋我地就食得多🥚呢个配合生蛋黄既食法就好罕见😲由于用既系日本蛋所以蛋味会好香 将蛋黄同鲁肉捞匀 味道好有层次 好满足😋加上佢地既鲁肉系自家调配所以就算系出面食到既味道都唔会一样👍🏼鲁肉系半肥瘦既腩肉 食既时候亦会有一份油香 但唔肥腻蛋黄香 鲁肉汁 肉香 三种味道既合体 造就咗一碗好出色既鲁肉饭🤤餐厅仲可以提供免费添饭一次 满足埋大胃王既胃口😆➷❏ 起司薯饼蛋饼 ❏ 香酥排骨 ❏ 椒盐甜不辣  蛋饼既饼皮煎得几好 保留咗少少烟韧既口感🌯系个蛋饼卷得有啲松散 不过就唔太影响个味道 排骨大块得黎亦都够香脆😲甜不辣都炸到通透 有少少似食紧鱼饼既口感 调味做得唔够均匀 有啲位会咸左少少🤏🏼➷❏ 珍珠鲜奶茶  比我想像中
今日黎到一间食台式食店 呢度主打鲁肉饭🇹🇼
店舖环境唔大 白色外墙配上少少工业风格