2017-12-02 2317 浏览
[伪空姐。豪食享乐篇]西营盘,五年前无人认识呢个准备上位嘅地方五年后嘅今日呢个明日之星已经大放光彩好庆幸自己二个月前决定搬入黎短短两个月,我觉得我呢个决定系非常正确嘅每日都可以试到唔同嘅餐厅咖啡店贵嘅平嘅咩种类都有Potato Head 里的KAUM肯定系西营盘其中一间最出名嘅型格餐厅总店系巴里岛卖的是Fusion印尼菜香港店分左三个区域Fine Dining 区,Casual Dining 区,酒吧区我去过几次酒吧区Happy Hour今次终于系认真坐低食饭因为无订位即使系星期四9:00pm 都全场满座我地被安排坐系causal dining 区Open Kitchen的吧枱位菜牌有很多选择基本的串烧,印尼炒面都会有我地叫左二枝白酒慢慢饮慢慢食食完仲转左去酒吧区继续饮结果系全场最后一个走***************************SATE AYAM 沙嗲串烧鸡沙嗲酱香浓,鸡肉做到嫩滑,加上炒香了的花生粒一起吃更好***************************RENDANG DAGING SAPI 烩牛肉这个有点失望,肉质过老,没有烩牛肉的应有质感,椰奶味偏重****

[伪空姐。豪食享乐篇]

西营盘,五年前无人认识呢个准备上位嘅地方
五年后嘅今日
呢个明日之星已经大放光彩
好庆幸自己二个月前决定搬入黎
短短两个月,我觉得我呢个决定系非常正确嘅
每日都可以试到唔同嘅餐厅咖啡店

因为无订位
即使系星期四9:00pm 都全场满座
的吧枱位

菜牌有很多选择
基本的串烧,印尼炒面都会有
我地叫左二枝白酒
慢慢饮慢慢食
食完仲转左去酒吧区继续饮
结果系全场最后一个走

SATE AYAM 沙嗲串烧鸡
沙嗲酱香浓,鸡肉做到嫩滑,加上炒香了的花生粒一起吃更好

RENDANG DAGING SAPI 烩牛肉
这个有点失望,肉质过老,没有烩牛肉的应有质感,椰奶味偏重
RENDANG DAGING SAPI 烩牛肉

SIMPING SAMBAL DABU DABU 烧带子
带子煎到外脆内软,个汁系重点,仲有蔬菜沙沙酱,好得意嘅组合

MIE GOMAK 印尼炒面
非常足料的炒面,很多的鸡肉加上香叶,十分惹味,但略嫌炒面过分淋身

**********************
整体而言,这里食物质素尚可,但环境和气氛绝对赢晒。价钱是偏贵,算是中环餐厅的价钱,偶然一次也无妨!

2017-11-23