2017-09-17
我上星期二黄昏同朋友去咗筲箕湾天悦广场买嘢。买买下都肚饿啦,就openrice下附近有咩食。见到阿翁厨房新开嘅分店咪去试下! (之前听朋友讲过九龙阿翁厨房啲嘢食好味,同埋系区内都出名) !! 今次我有机会试下我跟著google map 行去,唔系好难去,不过由地铁站去就要5-10 分钟,唔系好难,只系要揾少少路,佢系近天悦个边! 我同我朋友一心谂住去食上海嘢,点知见到个鸡煲餐牌,真系忍唔住所以我同佢决定打开个胃食番个鸡煲(半只)试下😂鸡煲真系足料有埋金菇!个鸡煲唔系话好辣,不过好香同带点麻辣仲有只鸡好入味,值得一试住东区嘅朋友想食鸡煲唔洗去好远啦我加咗南瓜、玉子豆腐同薯粉, 吸味一流我嚟到食上海菜点可以唔叫小笼包!!!!佢啲小笼包真系好多汁,坚好味!!仲好抵食都开咗个胃, 我就叫埋其他嘢食!我见到自家包锅贴,几新鲜,所以叫咗个试下!唔好讲笑,真系好食,有好多汁,块皮真系滑,出面好难食到酸辣汤同奶油津白都唔差,几好味豆浆好浓豆味间餐厅啲食物好好味,回头率好高!我会再去真系要去食,加上服务一流,好热情,有礼CP 值好高住东区嘅朋友一定要试,系一间不可不试嘅餐厅
今次我有机会试下
酸辣汤同奶油津白都唔差,几好味豆浆好浓豆味
住东区嘅朋友一定要试,系一间不可不试嘅餐厅
自制豆腐
小笼包