2010-03-08
3.12.2009 6pm出左第一份全职工作的人工,同妈子吃餐好的知道石塘咀新开左呢间寿司铺,就book位(虽然只系得几个位)去到坐寿司吧,可以近距离同师傅交流,问佢是日有甚么是新鲜的云云…活北寄见刺身($45),师傅掂下佢d肉等佢郁下郁下俾我地睇有几新鲜,很爽口三文鱼刺身($35五切), 切得细所以有六切,一样新鲜货油甘鱼刺身($45五切), 很肥美彩虹卷($50 6件), 紫菜好脆,连埋沙律酱系好夹嫁粒粒鱼生饭($48), 又新鲜又多,妈子话佢块子姜几好味、唔同出面果d,同师傅倾~话佢专登响日本试左好多间先至订货海胆手卷($25 ×2), 食彩虹卷食倒紫菜好脆,以为手卷紫菜都系,点知第一个叫既手卷紫菜系淋哂,妈子吃的就这样反映,海胆新鲜;到我叫第二个个师傅专登用火炙个火烧脆块紫菜黎包俾我食,所以我食既手卷超好味玉子寿司($9 2件),见佢既玉子个样几特别,问落师傅先知系自家制的,爱吃玉子的我必叫之选,很厚身同好味,推介食完师傅仲好好人请我地一人一球雪糕,绿茶/曲奇味,味道较普通坐呢d铺头仔好在可以同师傅交流,有倾有讲,原来师傅以前系板X集团做左好耐,宜家就自己开铺有自己既生意做
出左第一份全职工作的人工,同妈子吃餐好的
三文鱼刺身($35五切), 切得细所以有六切,一样新鲜货
油甘鱼刺身($45五切), 很肥美
彩虹卷($50 6件), 紫菜好脆,连埋沙律酱系好夹嫁
同师傅倾~话佢专登响日本试左好多间先至订货
坐呢d铺头仔好在可以同师傅交流,有倾有讲,原来师傅以前系板X集团做左好耐,宜家就自己开铺有自己既生意做老板
埋单$282,都算几抵,唯一唔好系呢度只收现金,唔收咭的...